2011. szept. 12.

Amouage – Dia Man (2002) 9/10


Soha nem szimpatizáltam különösebben az Amouage hivalkodó stílusával és eget rengető áraival, de ha valami jó, akkor azt el kell ismernem. Márpedig a Dia Man szerintem egy kifejezetten jó parfüm, amelyet valószínűleg már rég megvettem volna, ha mondjuk L’Artisan-os, vagy Montale-os árfekvése lenne, és nem annak háromszorosa. De mivel épp háromszoros az ára, így egyelőre kénytelen vagyok beérni a mintám nyalogatásával.

A Dia Man a többi Amouage testvéréhez képest egy meglepően visszafogott, diszkrét illat, amely sosem fogja a Gold Man módjára, rikító pávafarokként kísérni a viselőjét, de a gazdagság és luxus érzete belőle sem hiányzik. Fejillata hűvös és elegáns: kesernyés kardamom, puha tömjén és fanyar narancs szofisztikált elegyéből áll, amelyet némi zöldes hatású vetiver támogat a háttérből. Nem igazán karakteres akkord, nincs benne semmi figyelemfelkeltő, mégsem tudnám egyetlen parfümhöz sem hasonlítani. Az igazi gyönyörűség az első félóra után indul be, amikor melegedni kezd az illat, és fokozatosan szétterül – na, nem a pávafarok – hanem egy puha, púderes írisz, amelyet egy kevés bőr tesz férfiasabbá, az áttetsző szirmú virágok pedig gazdagabbá. Ahogy múlik az idő, tovább erősödik ez a tendencia, és néhány óra elteltével egy kifejezetten púderes, selymes illattá alakul a Dia Man, amelyben már a sötét tónusú ámbra is fel-felsejlik. A nagy bánatomra ismeretlenségbe burkolózó orr tehetségét jelzi, hogy a parfüm még ebben a stádiumban is egyértelműen férfias hatást kelt, ami talán egy kevés hátramaradt vetivernek, meg tömjénnek köszönhető. Néhány óra múlva újabb változás áll be az illatban: kissé szúrósabbá, fásabbá válik, amiért talán a rózsafát okolhatnám. Rajtam tíz-tizenkét órát is megmarad ez a kellemes aroma, ami idő alatt mindvégig bőrközelben tartózkodik.

A Dia Man egy nagyon szép parfüm, amely azt a fajta luxust hívatott szolgálni, amely nem akar feltűnést kelteni, hangoskodni, csak egyszerűen élvezi a gazdagságot. Nem a tűzpiros Ferrari-ban száguldozó, divatfüggő olajmágnás-csemeték illata, hanem a Bentley hátsó ülésén Huxley-t olvasgató, kifinomult férfié. Tudom, tudom: ez az embertípus már rég kihalt, így valószínűleg a Dia Man-nek sincs túl nagy vásárlóköre, de ez semmit nem von le az értékeiből. Most az egyszer örvendenék, ha egy olcsóbb parfümház múzsaként használná a Dia Man-t, és nemes egyszerűséggel lemásolná nekem ezt a nagyszerű parfümöt.

Illatjegyek: kövirózsa, labdanum, narancs, kardamom, tömjén, bazsarózsa, ylang-ylang, írisz, szilva, ámbra, bőr, pacsuli, rózsafa, vetiver

Kreátor(r): ismeretlen

53 megjegyzés:

  1. Szeretem, hogy szereted a Diát. Egy baj van a másolattal, hogy a fölhasznált anyagok olyan ritkák és drágák A-nál, hogy csak gyenge utánzat lenne, ami biztos, hogy nem tetszene Neked. Egyébként ez az illatház az, amelynek az árai valóban minőségi teméket takarnak. Valóban sokba kerül, de ezt az ember gyereke legalább nem bánja meg, hogy megvette. Mindegyik illatuk csodás. Valóban komolyan gondolják. És náluk talán az a kiindulás, hogy csináljunk egy jó illatot. Nem úgy kezdik az illat megalkotását, hogy megvan az üveg, a reklámszlogen, a sztár, stb. És a végén meg, fölkérnek egy kreátort, 10 euróból csináljanak egy kotyvalékot.

    VálaszTörlés
  2. Kétségtelen, hogy az Amouage által felhasznált alapanyagok valóban a legjobbak közül valók, de ha az arannyal futtatott kristályüvegeket valami egyszerűbbel helyettesítenénk, akkor máris jelentőset spórolnánk. Meg amúgy is, egy parfüm árából általában 5-10% az alapanyag, a többi egyéb. Szerintem 60-70 euróbol is össze lehetne rakni egy Dia kaliberű parfümöt, úgy, hogy még mindig nyereséges legyen. Persze, lehet, hogy tévedek :)

    VálaszTörlés
  3. Gondoltál már arra Szimat, hogy a szintetikus alapanyagokat gyártó cégeknek mekkora extra profitot jelent, hogy már a parfüm piacra is sikerült betörniük - politikai segítséggel. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a természetes alapanyagok döntő részét a nagyon szegény, harmadik világbeli országokban termesztik. Mi szegényebbek leszünk a jó illatok élvezetében, őnekik viszont a puszta megélhetésük kerül veszélybe. Hoszzú távon tönkre tesznek bennünket is, mert a szintetikus anyagok nagyon károsak az emberi szervezetre. A kutatási eredményeket eltitkolják. Azokat a tudósokat, akik lelkiismereti okokból föltárják ezen anyagok káros hatásait, lejáratják, ellehetetlenítik őket, munkahelyükről elküldik. Tehát, tartom a véleményem. Az ára arányos a többi illatszerhez képest. Ha 70 euróból ki lehet hozni ezt az illatot, akkor a többit 5 euróból. A piaci környezetből kiszakítani nem lehet az A temékeit. És ami nagyon szimpatikus A-nál, hogy az Ománi Szultánság lakosainak is komoly megélhetést biztosít. Az illatház tulajdonosai ománi állampolgárok. És még azt is remeknek tartom, hogy nem nagy sztárokkal raklámozzák magukat, sőt én úgy hiszem, hogy újságokban sem reklámozzák magukat. Szóval éljen az A!!!

    VálaszTörlés
  4. Azt hiszem, jól gondolod: a legtöbb átlag-parfüm tényleg 5 euró körüli összegből jön össze. A Juliette Has a Gun Not a Perfume-ja például, amely csak Ambroxant tartalmaz, még egy euróba sem kerül. Ami meg a nagy sztárok és a reklámok mellőzését illeti, ez minden igazi niche parfümházról elmondható. Sőt, a legtöbb még reklámfilmet sem forgat, amit az Amouage viszont megtesz. Én a veszélyes szintetikus anyagok miatt sem aggódom, ezt megteszi helyettem az IFRA, sőt néha túlzásba is viszi az alapanyag korlátozásokat. Szóval én is tartom a véleményem, lehetne olcsóbb Dia-t készíteni ugyanilyen minőségben :)

    Abban viszont teljes mértékben egyetértek, hogy nem helyes a nagyobb nyereség kedvéért olcsó szintetikumokkal helyettesíteni a természetes alapanyagokat, és ezzel sok szegény termelő országot nehéz helyzetbe hozni. De hát pénz beszél...

    VálaszTörlés
  5. Azért egy-két szintetikus illatnál az is belejátszhat (nem tudom, nem értek hozzá), hogy a természetes forrást szolgáltató faj veszélybe kerül(t) - pl. vélhetően az állati eredetű illatanyagok. Nem?
    Amúgy csak most kezdem ismerkedni az Amaouage illataival, egyelőre az Epic Woman tetszett meg legjobban elsőre, de nyilván a többi is kap még esélyt :) - azokról mi a véleményetek?

    VálaszTörlés
  6. A növényi összetevőkre gondoltam. "az első névtelen"

    VálaszTörlés
  7. Miért nem írtok beazonosíthatóan? Tényleg akkora erőfeszítés? A bloggazdát is meg lehetne tisztelni ezzel.

    VálaszTörlés
  8. Az "első névtelen" ezután "magor"

    VálaszTörlés
  9. Én nagy Amouage rajongó vagyok, de hát aki olvassa a blogomat az úgyis tudja. Annak ellenére, hogy eddig még nem tudtam megengedni magamnak egy teljes üveggel. De pl. a Library Collection mintáim, kb. 2,5 ml elég volt több mint egy hónapra.
    Ami a niche házak marketingjét illeti: talán nem forgatnak milliókért reklámfilmet stb, de ha kinyitsz egy külföldi divatmagazint pl. Tatler, Harper Bazar stb és parfümöt ajánlanak benne, biztos hogy többségében niche parfümökkel fogsz találkozni. Vagy nézzük csak meg a híresebb, felkapottabb külföldi parfümblogokat, ahol nem is nagyon írnak másról, mint niche parfümökről. Vegyük csak az Amouage-t, amelynek mindegyik illata gazdagságot, erőt, jólétet sugall, és úgy érzi magát az ember, mintha kiválasztott lenne. Na és nyilvánvalóan azok, akik könnyedén megvásárolnak egy Amouage-t nem a drogériák polcain keresnek parfümöt maguknak. A niche parfümházak is reklámozzák magukat, csak nem a massmarketing eszközeivel.

    VálaszTörlés
  10. Második névtelen vagyok.
    Magor, azért a növények közt is vannak veszélyeztetetté vált fajok, mint például az indiai szantálfa, vagy a rózsafa (igaz, van egy-két alternatíva); ha meg minden parfüm természetes anyagokból készülne - szerintem annyi növény nincs (hely se nagyon lenne hozzá, ha ültetvényesíteni akarunk)

    VálaszTörlés
  11. Folyt.
    Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy aki szintetikus anyagokat használ, az nem anyagi okokból teszi, vagy hogy ne használjon senki se természetes anyagokat. Csak szerintem sok olyan mainstream illat van, aminél pazarlás lenne, ha természetes anyagokat használnának :)

    VálaszTörlés
  12. Nekem van egy 100 ml-es Jubileum 25-öm. Ha elfogy, veszek egy Epicet. Nincs semmi, amire annyira vágynék, mint erre. Nem iszom, nem dohányzom. Nincs költséges hobbym, úgyhogy megérdemlem. Nem engedhetném meg magamnak, de meg fogom venni. Annyira vágyakozom utána, hogy nem tudok nyugodni. A többi nem érdekel. Sokan, gondolom, hülyeségnek tartják, de senki sem tökéletes... Én sem. Egyébként az előttem szólókkal egyetértek. magor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Probaltam az epic-et. Az elso fujas utan belehabarodtam. Ezutan setalgattam vele 1 napig, ereztem a minoseget, gazdagsagot... es azt, hogy gyozike vagyok, aki zebracsikosra festette a 15 meteres gigalimuzinjat. Osszessegeben olyan ez az illat, mint egy izles nelkuli repper, aki magara onti az ezustot, aranyat, gyemantot esz nelkul, mert megteheti. Szornyen parvenu.

      Törlés
  13. Pötty: Az állati eredetű alapanyagok legnagyobb része mára teljesen tiltólistás, így ezeket természetesen szintetikumokkal, vagy egyéb módon kell helyettesíteni. Ez nem is feltétlenül baj, hiszen gyönyörű ámbrás illatokat lehet létrehozni, anélkül hogy egyetlen bálna is pórul járna miatta. Persze igazi ámbrát még sosem szagolta, így nem tudom, hogy mit veszítek :)
    Amit a növényekről írsz, azzal teljesen egyetértek, igazi indiai szantálfa például ma már csak nagyon különleges parfümökbe kerülhet.
    Ugyanakkor virágokból szerintem lehetne többet termelni, és többet felhasználni a parfümökhöz, de ez lényegesen költségesebb lenne, mint a szintetikumok, így inkább csak azok engedik meg maguknak ezt a luxust, akik tényleg komolyan gondolják.

    Visszatérve az Amouage-hoz, az Epic Woman tényleg nem rossz, de nekem a Lyric jobban tetszik. Persze ez csak ízlés kérdése :)

    VálaszTörlés
  14. Magor: Egy-egy nagyobb összegű rendelés után én is azzal nyugtatgatom magamat, hogy nem iszom, nem cigizek, a könyveken kívűl ez az egyetlen költséges hobbim, így talán megengedhetem magamnak. Amouage-ra még nem vetemedtem, jelenleg jobban tudom értékelni az árából vett húsz-harminc izgalmas mintát, mint egy egész üveget, de azért meg tudlak érteni :)

    VálaszTörlés
  15. Timka: Egyetértek: bizonyos szinten a niche parfümöket is reklámozzák, de szerintem közel sem költenek annyit erre a célra mint a mainstream parfümházak. S ez így van jól, a pénzt fordítsák alapanyagokra, meg jó parfümőrökre, és ne holmi sztárocskák mosolygós pofikájára :)

    VálaszTörlés
  16. Csí: Köszönöm, hogy elindítottad A Nevek Forradalmát! :D

    VálaszTörlés
  17. Sejtettem, hogy nem állnak neki bálnára (pézsamszarvasra, stb) vadászni :) A virágokkal kapcsolatban pedig én értek egyet veled :)

    VálaszTörlés
  18. Az ámbrát a tenger hullámai vetik ki a partra. Az ámbráscet gyomrából kiköpött váladék. Azért van kevés belőle, és éppen ezért baromian drága, mert már nagyon kevés cet él a vizekben. A halászattal, a cetolaj miatt, és egyéb más részei miatt kerültek a kihalás szélére már a XIX. század végén. Szerencsére most már védett állat. Sajnos, a tápláléka is fogyóban, a planktonokat eszi, ezek is egyre kevesebben vannak. Szóval, ördögi kör ez. Egy biztos, hogy ebben a parfüm ipar nem vétkes.

    VálaszTörlés
  19. Magor voltam a névtelen. Bocs, hogy elfelejtettem.

    VálaszTörlés
  20. Nagyon egyszerű Magorrá válni: Profil kijelölése --- Név/URL-cím ( ide beírod hogy Magor, és elküldöd)

    VálaszTörlés
  21. Vgy regelsz mondjuk egy gmail-es címet, és így már lesz Google accountod, mint nekem.

    Most csak szerényen olvasgatom ezt a blogot, az Amouage az álmok álma, alig néhány illatukat ismerem, de annyira nem lehet egy napon említeni egy átlag parfümmel, mint Marilyn Monroe-t VV Ágicával. Jelenség az Amouage, és remélem, egyszer megengedhetek magamnak egy üveg illatot tőlük. Írom ezt annak ellenére, hogy nagyon sok parfümöt és parfümházat szeretek, de az Amouage-okon látszik, hogy van mögötte anyag, tudás, a parfümipar tisztelete, szóval sok minden. Kár lenne, ha nem lenne.
    Ettől függetlenül én sem bánnám, ha kicsit közelebb járnának az árai a földhöz, és el is hiszem, hogy lehetne így.

    VálaszTörlés
  22. Magor: Az ámbra nem csak a cetek által visszaöklendezett galacsinokból származik, ugyanezt az anyagot egyes példányok beleiben is meg lehetett találni, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy nagy előszeretettel vadászták őket. Legalábbis a Moby Dickben így olvastam :) Ebből a szempontból a parfümipar is vétkes a megfogyatkozásukban.

    VálaszTörlés
  23. Elen: Én tényleg értékelem az Amouage-t, a minőségre való törekvésüket, de úgy gondolom, hogy semmivel sem jobbak mint Lutens, Tauer, vagy a Parfum d'Empire, Vero Kern-ről nem is beszélve. A jelenlegi parfümáradatuk pedig szerintem egyenesen aggodalomra ad okot, nem hiszem, hogy az évi közel tíz új parfüm piacra dobása bármiféle jót is jelentene.

    VálaszTörlés
  24. Szimat! A testvérem vagy. Aki a Moby Dicket olvasta, az rossz ember nem lehet. Siheder koromban olvastam. Érdekes módon bennem az maradt meg leginkább, hogy milyen lehet, ha valakinek a névjegykártyáján a foglalkozásnál ez áll: "szigonyos"... Az ámbárt illetően biztos igazad van. Még a minőségi parfümházaknál meg kell említeni - szerintem -Nicolai-t. Nagyon tetszenek az illatik, mert sokat változnak a bőrön és ők is minőségi anyagokat használnak.
    magor

    VálaszTörlés
  25. Nekem, még a nikk nevem is Amouage, 1 játékban:)Fogalmam sincs milyen lehet az illata, de szeretném, megkérdezni, hol lehet mintát, kapni belőle.Merci, amouage:)

    VálaszTörlés
  26. A neroli.hu-n lehet rendelni, vagy a boltban, Régiposta utcában a Petőfi utca Váci utca közti részen, meg lehet venni. Én minden illatukat ismerem. Csodásak
    magor

    VálaszTörlés
  27. Rendelt-e már valaki,mintát? Megvolt elégedve vele? 12db-os minta, 4500ft+postak.Kbhány ml,1 minta? és a postak.? Előre is köszi a választ.
    magor irigyellek, minden illatukért:)merci,amouage
    jómagam, nem szeretem, az ámbrás illatokat, remélem , ha rendelnék, 12-ből, 6 nem olyan illat lenne:(

    VálaszTörlés
  28. Pesten lakom, sajnos... elég közel, így nem tudom, hogy mennyi a postaköltség. De a mintáik kifogástalanok. Ha 12 darabos a minta csomag, akkor én A-n kívül a Lorenzo Villoresi illatokat próbálnám még és a d'Dempire-t.
    magor

    VálaszTörlés
  29. Ezer forint a postaköltség. A honlapjukat érdemes megnézni.

    VálaszTörlés
  30. Köszönöm,magor és Csí.Megnéztem a honlapot is.

    merci,amouage

    VálaszTörlés
  31. Magor: A Moby Dick az egyik legnagyobb kedvencem, azt hiszem egy kicsit neki köszönhetően is szeretem ennyire az ámbrás illatokat. Akkoriban szaglásztam sokat őket, amikor a regényt olvastam.

    Nicolai beválogatásával egyet tudok érteni, tényleg nagyon szépen megkomponált, minőségi illatai vannak, csak valahogy egy sem beszél az én nyelvemen, ezért vagyok hajlamos megfeledkezni róla.

    VálaszTörlés
  32. Amouage: Szerintem előnyösebb kedvedre válogatni az összes minta közül, mint egy 12 darabos csomagot kipróbálni. Úgy sem sokkal drágább, és legalább kiszűrheted az ámbrákat közülük :)

    VálaszTörlés
  33. imádlak olvasni Benneteket! én még csak "kicsiben" parfümrajongok, de épp mostanában olvastam a amouage-ról, és nem lehet, hogy csak annyiban "több,jobb" a többi niche-nél, hogy az ománi szultán olyannyira kőgazdag, hogy megengedheti a legeslegjobbat mindenből (alapanyag, orr, stb)? úgy gondolom, egy orrnak "könnyű" élete főművét megakotni, ha eccerűen a lehetőségek korlátlanok... hülyeség? :) edelényi voltam...

    VálaszTörlés
  34. Nem hülyeség :) De szerintem nem is kell az ománi szultán támogatása, ahhoz, hogy mindenből a legjobb kerüljön az Amouage parfümökbe. Azon az áron, amelyen forgalmazzák, nyugodtan belerakhatják a legjobb anyagokat, mert még úgy is simán nyereséges lesz az üzlet.

    VálaszTörlés
  35. "Most az egyszer örvendenék, ha egy olcsóbb parfümház múzsaként használná a Dia Man-t, és nemes egyszerűséggel lemásolná nekem ezt a nagyszerű parfümöt."

    Állítólag a La Fumée Miller Harristől nagyon hasonlít rá, kb fele annyiba kerül, bár az sem az olcsó kategória még.

    VálaszTörlés
  36. Szia..
    Valahol olvasom hogy a Dia szinte egy az egyben Boucheron Jaipur. Te mint szagember mit gondolsz? Igazából részletes véleményed érdekelne, hogy tudjam, gyűjtsek a Dia-ra vagy elégedjek meg a Jaipur-al.
    Köszönöm válaszod.
    Üdv.:a

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Szerintem nem igazán hasonlítanak egymásra, legfennebb stílusukban. Részletes véleményért olvasd el a cikkeket - mindkettőről hosszasan írtam. Itt csak annyit mondanék, hogy a Jaipur lényegesen édesebb, fűszeresebb és testesebb, a Dia inkább a kifinomultságával jeleskedik. Én jobban szeretem a Jaipur-t, és ha nem lenne a hatalmas árkülönbség, akkor is azt választanám a kettő közül, de egy ilyen döntés meghozatala előtt mindenképp ajánlom a tesztelést.

      Törlés
  37. Képzeld, ma találtunk rá véletlenül: a Dia Woman valószínűleg Jean-Claude Ellena műve!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem valószínű. Biztos :) De sajnos nem igazán találom benne a stílusjegyeit...

      Törlés
  38. Sziasztok,

    nekem ez a kedvencem az első adag niche-rendelésemből, de bosszantóan hamar elillan.Ha tényleg-10-12 óráig tartana a bőrömön, még be is ruháznék rá, de így...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia amarok! Megkérdezhetem, hogy mik voltak az első adag niche-rendelésedben? Minták, vagy üvegek? És mik?
      Előre is köszi, ha megosztod velünk! :)

      Törlés
    2. Szia Amarok,
      én biza beruháztam egy rendes üveg Dia Man-re, és nem bántam meg. Nem illan el, sőt, egész nap végigkísér. Számomra az utóhangja nagyon hasonlít a Piper Nigrum zárásához, egy bársonyos-papíros-fás, békés aura lebegi körül az embert. A szappanom is megvan hozzá. Számomra a legszebb, legharmonikusabb tömjénes illat. A többi Amouage nekem túl harsány, hivalkodó.

      Törlés
  39. Sziasztok!

    TimeaZsofia:

    Illatminták Neroliból, úgymint (s akkor már rövid impessziók, bár van amelyiket csak egyszer teszteltem azóta):

    Black Aoud:Gyermekkoromban úttörőtáborban kaptam bolgár barátaimtól rózsaolajat, hát ez olyan, csak jóval drágább:-)
    Iskander:Guerlain Homme-ra hasonlít, de annál finomabb
    Fougere Bengale:Ilyen szaga lehet egy izzadt hímtigrisnek
    New York:Barátkozunk, nem a típusom, de néhányszor rávett már, hogy magamra kenjem, szóval nagy játékos
    Jubilation XXV: Ha ománi sejk lennék, csak ilyet viselnék a reggelihez, de nem vagyok
    Yerbamate:Hát ettől sokkot kaptam, frissen vágott fűre, száradó nyáresti szénára számítottam (aki tud ilyen illatot, ne habozzon megosztani! )de teljesen más lett a bőrömön, fúj
    Boise Fruite.Barátnőmnek tetszik, nekem semmi különös, túl gyümölcsös, dehát mit vártam ilyen névvel ugye
    Antico Caruso: Ez meg Le Male niche álruhában
    Red Vetyver: Terre D' Hermes, de az sokkal jobban tetszik
    Villoresi Uomo:Valahol olvastam egy kritikát, milyen férfinak ajánlják és még én magam sem tudtam volna jobban eltalálni magam, ezért ezt nagyon akartam szeretni-sikerült is, de hamar elillan...

    És végül (kedves Kobold) Dia Man:
    Revidiálnom kell a korábban írottakat, mivel nemrég egy este magamra tettem és fantasztikusan működött:beette magát mindehová, körülölelt egész éjszaka, hajnalban, sőt másnap is éreztem magamon.Azóta sem értem el ezt a hatást, nemtom hogyan csináltam, talán több ment ruhára mint máskor és ott tovább megmaradt, nem tudom.
    Irigyellek, amiért van egy teljes üveged:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Amarok!

      Köszönöm, hogy végül leírtad az impresszióidat! :)
      Ahogy lentebb írom is, teljesen más a véleményünk/ízlésünk, de persze ez így van jól, már csak azért is, mert egyikünk férfi, másikunk pedig nő. De azért a Yerbamate-ra a "fúj" kicsit fájt! :)

      Törlés
    2. A Nasomatto Hindu Grass nagyon hűen adja vissza a Hajnali harmatos fű illatát.Nem a zöld fű, hanem a pusztákon található száradt fű illatát.

      Törlés
  40. Kedves TimeaZsofia..

    Most olvastam végig felsorolásod, tetszik amit írsz, egy kis privát kiegészítés részemről:
    Black Aoud: igen, fadobozos rózsaolaj egy kis plusz varázslattal, nekem tetszik....
    Iskander: Pitralon after shave.. szerintem.
    Fougere Bengale: leszáradás közepén kezd jó lenni, egyedi mindenesetre..
    Red Vetiver: fejillat TerreD'Hermes de az EDP verzió.. középtájon kezd változni, egyedibbé válni.. és tartósabb illetve nagyobb hatósugár.
    És a legnagyobb csalódás (nem az illat miatt): Antico Caruso cca. 60EFt-ért. Egy az egyben Cuba Gold ami 1990Ft..

    Dia: szerintem lányokon él a legjobban.

    Szép napot..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Adlmus!

      A fenti felsorolást nem én írtam, hanem Amarok, de azért köszönöm, hogy leírtad a kiegészítéseidet!

      Az én véleményem merőben más, mint Amaroké.
      Pl. Black Aoud, nekem nagyon nagy kedvencem, van is egy kis palackom belőle, imádom! Iskandert nem ismerem, Yerbamate szintén kedvenc, New York-ot is nagyon-nagyon szeretem, Fougere Bengale és Red Vetiver is jók, de nem használnám, mert nekem férfiasnak tűnnek. A többit egyáltalán nem is ismerem.
      Szép napot neked is!

      Törlés
  41. Kedves TimeaZsofia..

    Igen most már látom hibámat.. bocsánat.. amaroktól is elnézést.
    Köszönöm válaszod..

    VálaszTörlés
  42. Sziasztok!

    Örülök, hogy írtatok, már azt hittem teljesen reakció nélkül maradok:-)

    SPARXS:

    Köszi a tippet, amint alkalmam lesz rá, megszaglászom őkelmét.Szerintem az egyik legfantasztikusabb illat a világon a fűé, akár frissen nyírva, akár már mint a nyári éjszakában száradó, illatozó széna.Mondjuk más kérdés, hogy parfümként viselve hogyan adná magát, elképzelhető, hogy mint enteriőr-illatosító jobban bevállna egy széna-fű illatkreáció.

    adlmus:

    Nem tesz semmit, ennyi hozzászólásnál az ember könnyen elkeveredik, hogy most éppen kinek is válaszol:-)
    Ugye, hogy az Antico Caruso teljesen Le Male?És ahogy írtad, Cuba Gold ( az egyik legismertebb Le Male koppintás a piacon )-ilyet én is vettem,olcsó és baromi tartós.Egy időben ezt használtam a munkahelyemen;elég volt egy fújás a tarkómra és megvoltam 8 órán át simán.
    Érdekes lehet egyébként a kérdés, hogy akkor most ki utánoz kit designer vs niche vonalon.Ha niche parfümőr lennék, eszembe sem jutna, hogy lemásoljak egy, a piacon már régóta jelen lévő, ráadásul ismert és közkedvelt illatot.Ha nem lenne inspirációm és kreativitásom, nem ezzel foglalkoznék, kész.
    Magamra tettem az Iskandert és tényleg Pitralonos:-)

    TimeaZsofia:

    Ezek szerint valóban más az ízlésünk, de ez tényleg nem baj, gondold el, milyen jókat tudnánk csereberélni-ez nekem nem jön be, kéred?Azt nem szereted?A kedvencem, add csak ide stb:-)

    VálaszTörlés
  43. A Dia engem abszolút meggyőzött :) Elegáns, visszafogott, de mégis mindenki figyel rá... Pozitívum, hogy a virágosabb jegyek is befogadhatóra vannak benne megkomponálva. Azért szerény véleményem szerint korántsem ér annyit mint amennyi az ára, de egy közepes árfekvésben jó vétel lenne.
    Sajnos a jubilationról nincs ilyen jó véleményem :( Számomra egy jellegtelen, lapos illat. Minden jegy egyszerre van jelen és egyik sem jut főszerephez, így egy számomra érthtetlen kavalkád ami semmi különös egyediséggel nem bír, ráadásul hamar el is csendesedik. Ez az én véleményem.

    VálaszTörlés