2012. dec. 4.

Etat Libre d'Orange - Antihéros (2006) 7.5/10

Az Antihéros (Ellenhős) egy kifejezetten bonyodalom mentes parfüm, meg amúgy is sietek, úgyhogy nem fogom hosszú lére ereszteni a dolgot. Ez a parfüm egyike azon ritkaságszámba menő Etat Libre d'Orange alkotásoknak, amely nem a polgárpukkasztásra specializálódott, és bár a névválasztás finoman csipkelődő és ironikus, az üvegben rejlő folyadék tökéletesen ártalmatlan, és döbbenetesen tiszta.

Antoine Maisondieu bizonyára nem akarta lehozni a csillagot az égről, amikor ennek a parfümnek a megkomponálásába fogott, és az eléje tárt, szürke hétköznapok apró-cseprő gondjaival csatározó, esetlenségébe könnyen beletörődő ellenhőst, a lehető legegyszerűbb módon festette le. Vett egy adag jó minőségű, színtiszta levendula kivonatot, a tartósságát növelendő hozzáadott némi fehér mósuszt, meg néhány csepp fás jegyet, és már kész is volt az átlagember tiszta, diszkrét, kellemes illat. De jó is lenne, ha minden átlagember ilyen illatot árasztana magából...

A parfüm egyébként tényleg épp olyan egyszerű szerkezetű, amint azt az illatjegyek, meg már én is sugalltam. A fej-, meg szívillatot egy friss, természetes, koumarinban szegény, adsztringens levendula uralja, amelyet egy végtelenül tiszta, és meglepően kellemes mósuszos, leheletnyit fás alap követ. És ezzel vége is a dalnak. A tartóssága egyébként nem rossz (rajtam legalább öt-hat óra), és a hatósugara is rendben van, komplexitásról viszont aligha beszélhetünk.

Az Antihéros egyáltalán nem kreatív parfüm, művészinek sem igazán nevezhető, viszont egy kitűnő funkcionális termék. Én azt szeretem benne a legjobban, hogy a levendulája nincs telítve az oly népszerű koumarinnal, és nem csap át egy túlontúl édes, púderes alapba, hanem mindvégig tiszta, friss és élénk tud maradni. Ha valaki tisztaságillatra vágyik, akkor ezzel próbálkozzon, és hagyja a mall-ok polcait a fenébe!

Bővítmény:Tegnap váratlanul beugrott, hogy mire hasonlít az Antihéros alapja: az Infusion d'Iris könnyed, szappanos, kamillás leszáradását idézte fel bennem, annyi különbséggel, hogy az írisz helyett a levendula trónol a puha mósuszágyon. 

Illatjegyek: levendula, mósusz, fás jegyek

Kreátor(r): Antoine Maisondieu

3 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon hasonlít a Caron Pour Un Homme parfümjére. Pont ezért imádom, hiszen ez jóval tartósabb, a többin nincs mit ragozni, finom, tiszta, nyugis levendula, nekem alvósparfüm :)

    VálaszTörlés
  2. Érdekes Elen véleménye, számomra egyáltalán nem hasonlít a Caronra az sokkal kevésbé szól a levenduláról mint az Antihéros. Ettől függetlenül mindkét illatot szeretem, a Caron számomra elegáns, kifinomult és kicsit a vanilia miatt melegebb, míg az Antihéros tiszta,hideg levendula ami engem személy szerint megnyugtat. Ami pedig az élettartamát és hatósugarát illeti az Antihéros jócskán a Caron előtt jár.

    VálaszTörlés
  3. Számomra is édesebbnek, melegebbnek (ámbra, vanília) tűnik a Caron, mint az Antihéros, de mindkettőben boldogan elaludnék :)

    VálaszTörlés