2010. jún. 14.

Top 10 Nyári Illat - 2010

Megérkezett az igazi nyár és vele együtt a fullasztó hőségek ideje, amikor is az ember legszívesebben levegőt sem venne. Lélegezni azonban mégiscsak muszáj, és ha már megtesszük, miért ne szívnánk be illatos, frissítő levegőt? Íme a kedvenc hőségűzőim:

Parfum d’Empire – Iskander: Jéghideg cédrátcitrom egy kevés tárkonnyal és narancsvirággal felékesítve. Engem a legnagyobb hőségben is lehűt, ráadásul egészen kiváló tartóssággal bír.

Parfums de Nicolai – Cologne Sologne: Mindenkinek szüksége van egy kölnire, amely, ha csak egy fél órára is, de felfrissíti a nyár poshadó levegőjét. Számomra a Cologne Sologne a tökéletes kölni, telve üdeséggel és vidámsággal.

Diptyque – Philosykos: A legjobb fügeillat, amit valaha éreztem. Igazi nyári csemege, anélkül, hogy túl édessé válna. Az alapillat meg egymagában is élménynek számít.

Hermés – Concentré d’Orange Verte : Fantasztikus, édes, mégis friss narancsillat egy kevés mentával és köménnyel megvadítva. Ilyent csak Jean-Claude Ellena tud.

Cartier – Déclaration: Nálam az utóbbi idők abszolút kedvence kardamommal, keserűnaranccsal és az ördögi római köménnyel. Bár nem egy tipikus nyári illat, én a hőségben is gyakran nyúlok érte.

Christian Dior – Eau Savage: Mindig jó az öreg a háznál, hát még ha ilyen virgonc és friss, mint amilyen Diorék klasszikusnak számító Vadvize.

The Different Company – Jasmin de Nuit : A nyári éjszakák sóhaját megidéző ánizsos, fahéjas jázminköltemény. Bár női illat, bármikor boldogan viselném.

Lorenzo Villoresi – Wild Lavender: Sokat tanakodtam, hogy ezt, vagy a L’Occitane levenduláját válasszam. Végül azért esett a Wild Lavenderre a választásom, mert könnyedebb és frissebb, igazi zöld, üdítő levendula.

Hermés – Terre d’Hermés: Savanyú grapefruit feketeborssal fűszerezve, egy ropogósan friss cédrus és vetiver alapon. Nem véletlen, hogy ennyire népszerű.

L’Artisan Parfumeur – L’Eau de L’Artisan: Citrom, menta, bazsalikom, verbéna. Engem a friss, száraz sarjú illatára emlékeztet. Egy igazán különleges és nosztalgikus illat.

Amint bizonyára rájöttetek, ez a lista elsősorban egy férfi nézőpontját tükrözi. Ha kiváncsiak vagytok, hogy mit szeretnek a hőségben a lányok, nézzétek meg az Illatoskert és a Parfümblog Top 10-ét is. Nektek van nyári kedvencetek?

17 megjegyzés:

  1. Nagyon jó a poszt! Gondoltam, hogy nem lesz közös kedvencünk:))))

    VálaszTörlés
  2. Tényleg nem lett közös kedvencünk, de végül is ez egy főként férfias illatokról szóló lista, úgyhogy nem olyan nagy a baj :)

    VálaszTörlés
  3. Elég sok hasonlóság van a listánk között, már ami az illatjegyeket illeti. Lehet, ha férfi lennék, akkor hasonlóan nézne ki az enyém is.
    Habár én a levendulát biztos kihagynám, nem áll valami közel a szívemhez, de azért mindig kísérletezem vele, hátha megszeretem.:)
    Jó kis tippeket adtál, milyen férfi illatokat kell megszagolnom:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem meg jöhet minden, ami levendula:)

    Én is köszönöm a listát, férfi illatokban még művelődnöm kell!

    VálaszTörlés
  5. Remélem, az illatok tesztelése után is úgy fogjátok gondolni, hogy jó a lista :)
    Egyébként van köztük néhány uniszex alkotás is, a L'Eau de L'Artisan, a Concentré d'Orange Verte és a Philosykos simán viselhető egy nő számára is.

    VálaszTörlés
  6. Pont ezt akartam kérdezni, hogy a L'eau de L'artisan nem unisex? Nyáron nagyon kívánom a fanyar, néha már férfias illatokat. Pl nyáron férfi tusfürdőt használok, sokkal jobban frissít:)

    VálaszTörlés
  7. Ezt a férfi tusfürdős dolgot ki fogom próbálni :)
    Egyébként úgy hallottam, hogy lehet, hogy a füge lesz az új trend. Amúgy nekem maga a gyümölcs teljesen nőies karakterrel bír.

    VálaszTörlés
  8. Nem is tudom, hogy örüljek-e az eljövendő füge-divatnak. Egyrészt nagyon szeretem az illatát, másrészt viszont nem szeretném, ha lejáratnák, elcsépeltté tennék ezt a jó kis illatjegyet. Szerintem már a Marc Jacobs féle füge sem az igazi, nem lett volna rá szükség.

    VálaszTörlés
  9. Én nagyon várom!Kíváncsi vagyok, h a friss zöld oldalán kívül mást is tudnak-e üvegbe zárni?Kókuszon kívül mivel passzolhat még?
    Azt hiszem, h a füge-divat meglepetésekkel teli köszönthet ránk...

    Az én listamon az Ofresia és a L'Ombre dans L'Eau is szerepelne.

    VálaszTörlés
  10. Ofresia és L'Ombre dans L'Eau nem rossz, ha nőből lennék, én is beválogattam volna őket :)
    Jó kérdés, hogy mivel lehetne összeházasítani a fügét, azt hiszem nem lesz könnyű dolguk a parfümőröknek. Thierry Mugler kaviárral próbálkozott, de nem valószínű, hogy divatot fog teremteni vele :) Személy szerint én egy pacsuli-füge kombinációra lennék a legkiváncsibb, az igazán különleges lehetne.

    VálaszTörlés
  11. Egy csoki-pacsuli-füge kombinációt én is támogatnék!ha meg ennél is gurmandabb-ban gondolkodom, akkor olvadt, kék penészes sajtra asszociálnék, érett, lila füge társaságában.Egy kis ribizke és méz is támogathatná kettejük frigyét.

    Thierry Mugler fügéjét még nem ismerem, akad valaki aki mesélne róla?

    VálaszTörlés
  12. Huhhh, úgy látom, te Thierry Mugler-t is simán meghaladod a kreatív gourmandkodásban :) A kékpenészes sajt finom dolog, de nem az illatáról híres, ettől függetlül egy bátor és ügyes parfümör lehet, hogy érdekes illatot tudna kihozni az ötletedből. Én az Etat Libre d'Orange-ot látom erre a célra a legalkalmasabbnak, említsd meg nekik a receptet ;)

    VálaszTörlés
  13. igyekszem ;)
    hétvégén úgy is Párizsba repülök egy bikinis fotózásra, így a merész kis csapatot is felkereshetem az ötletemmel :P

    VálaszTörlés
  14. ...és Gucciék meghallgtták óhajod, íme:
    http://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-by-Gucci-Sport-7943.html
    Nem tudom, ilyen egyszerű keretek között lehet-e működő linket betenni, de ha nem, kiolvasható belőle hogy mire gondolok.

    Másik megjegyzésem a TDC Jasmin de Nuit-vel kapcsolatos: ez az illat szerintem az ultrafeminin kategóriába tartozik, így rajtad nincs helye. De ha átölelsz egy nőt akin ez van, akkor is élvezheted. Sőt, duplán! :))

    N_azalea

    VálaszTörlés
  15. Igazad van, a Gucci by Gucci Sport csakugyan tartalmaz fügét és pacsulit is, de valamiért nem hiszem, hogy ez a két jegy dominál benne. Egy jó pacsuli soha nem lesz sportos illat. Ettől függetlenül egy próbát megér, kösz a tippet ;)

    Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a Jasmin de Nuit egy kifejezetten nőies, erotikus illat, de ez nem akadályozna meg a viselésében. Általában azért viselek egy parfümöt, mert tetszik az illata és jól érzem tőle magam, a környezetem véleménye csak másodlagos. Persze, az is nagyon jó lenne, ha a barátnőmön érezhetném... :)

    VálaszTörlés
  16. Én is szeretem a fügét, leginkább Versace Versense-ben, ami az egyik nagy kedvencem!
    Mugler kaviáros parfümjét nagyon várom, kíváncsi vagyok, hogy mi fog belőle kisülni...

    VálaszTörlés
  17. Én is nagyon kiváncsi vagyok Mugler Womanity-jére, nagyon nagy a felhajtás körülötte és az illatjegyek is érdekesnek tűnnek, de valamiért mégis úgy érzem, hogy nem lesz az Angel-hez hasonló sikerillat belőle. Majd kiderül...

    VálaszTörlés