2011. dec. 13.

Top 10 Téli Parfüm - 2011


Se hó, se hideg, de mégiscsak tél van, és ha használni szeretnénk a nehéztűzéreinket, akkor azt most kell megtennünk, mert megeshet, hogy ebben a válságos időszakban már a havazásra sem futja, és hiába várunk rá. Íme az én téli regimentem:

Boucheron - Jaipur: A vezérezredes, amely nélkül nem létezhet a parfümgardróbom. Egy tökéletes, megismételhetetlen orientális, amelyből elég néhány csepp, és már a mennyországban vagyok.

Parfum d'Empire - Ambre Russe: Az altábornagy szerepét az Orosz Ámbra tölti be, amely egy keménykezű, komoly férfias ámbra, csodálatos tartóssággal. Méltó helyettesítője lehet az Ambre Sultan-nak, amely a tavalyi Top 10-ben vitézkedett.

Micallef - Gaiac: A legújabb felfedezettem egy különleges, fás-vaníliás parfüm, diszkrét fűszerekkel kiegészítve. Az a típusú illat, amit egész télen, megállás nélkül lehetne viselni, mert nem válik sem nyomasztóvá, sem pedig unalmassá. A hadseregemben ő játssza a vezérőrnagyot.

Mazzolari - Lui: Ez a legpiszkosabb, legérzékibb dandártábornok, amelyet a föld valaha is a hátán hordott. Ámbra, pacsuli, és bőr sűrű, állatias keveréke, amitől a legszégyenlősebb fiú is azonnal egy olasz csődörré változna.

Maitre Parfumeur et Gantier - Eau des Iles: Az ezredes a leggorombább az egész társaságban. Megállás nélkül issza a füstös, keserű, kávéját, közben meg zöld növényeken tipor a bakkancsával. A végén persze ő is megenyhül, és mézédessé válik.

Annick Goutal - Sables: A Sables a kedvenc immortellás parfümöm, amely újra, meg újra meghódít magának, és most végre a Top 10-be is beküzdötte magát. Tökéletesen megérdemli az alezredesi pozíciót.

Maison Francis Kurkdjian - Absolue pour le Soir: A csapat iszákosa sűrű, édes vörösbor illatát árasztja magából, mézzel és római köménnyel megfűszerezve. Tipikus őrnagy.

Serge Lutens - Muscs Koublai Khan: A nagy kán ezúttal csak százados lett, de egy ilyen erős mezőnyben szerintem ez is szép teljesítmény. A legszemérmetlenebb, legvonzóbb mósusz, amit valaha éreztem.

Parfumerie Generale - L'Ombre Fauve: Egy sötét hangulatú, szomorkás parfüm, amely telt, édes, tömjénes illatának köszönhetően ugyanakkor megnyugtató is. Főhadnagyként nem sok feszültséget teremt az alárendeltjei életében, viszont mindenki szereti.

Serge Lutens - Arabie: Serge Lutens az orientálisok királya, és ő az egyetlen, aki két helyet is kapott a válogatásban. Az utóbbi időben egyre inkább tetszik az Arabie gyümölcsös, fűszeres édessége, így sikerült megkaparintania az utolsó, alhadnagyi funkciót.

Remélem, tetszik a hadseregem, és ti is csatasorba állítjátok a kedvenceiteket. Utána pedig tekintsétek meg a Parfümblogot, és az Illatoskertet, ahová szintén beköszöntött - ha nem is a hó - de a tél.

46 megjegyzés:

  1. Ezek közül csak az Ambre Russe-t ismerem, de az nagyon tetszik :))
    Kedvet kaptam, hogy kipróbáljam valahogy a többit is, bár az igaz, hogy eddig még csak a Neroli-ból rendeltem, más országból még nem. Majd meglátom.
    Köszönjük a listát!!

    VálaszTörlés
  2. Örvendek, hogy sikerült felkeltenem a kíváncsiságodat :) Az ausliebezumduft.de-n a Lutens-ek kivételével minden niche mintát megtalálsz.
    Te nem árulod el, hogy melyek a téli kedvenceid? :)

    VálaszTörlés
  3. Imádni való, ahogy hadrendbe állítottad őket! Én leginkább a legpiszkosabb és legérzékibb dandártábornokra lennék kíváncsi. Na és , hogy bőrös és pacsulis... Mostanában teljesen rákattantam a bőrös illatokra.

    VálaszTörlés
  4. Ha egy bőr központú illatot keresel, akkor lehet, hogy nem a dandártábornok a te embered, itt ugyanis inkább alárendelt szerepe van a bőrnek, semmiképp nem ez áll a parfüm középpontjában.
    Viszont ajánlom figyelmedbe a Boadicea Complex-ét, az egy brutális bőrös parfüm, és ő is szinte felkerült a listára.

    VálaszTörlés
  5. Rákerestem a Boadicea-ra, hát az egy igazi agresszív állatnak tűnik :) Nem biztos, hogy én azt képes lennék viselni. De egy próbát mindenképp megér.

    VálaszTörlés
  6. nagyon jó megszemélyesítések, bravo!

    jelenlegi top 10:
    - aromatic elixir - clinique
    - kl - karl lagerfeld
    - l'eau - diptique
    - rush - gucci
    - pour une femme - caron
    - darling - kylie minogue
    - tardes - carner b.
    - queen bess - ava lux
    - chypre rouge - serge lutens
    - mitsouko - guerlain
    ebből is látszik szemérmetlen csapongásom az illatcsaládok és márkák közt. csak semmi sznobéria!

    VálaszTörlés
  7. Jajj de jó! Egy ilyen illatos háborút szívesen elviselnék magam körül :)

    VálaszTörlés
  8. De igen! El fogom árulni, hogy mik az én kedvenceim, de még letesztelem a most érkezett 10 új mintámat :)))

    VálaszTörlés
  9. Timka: mostanában én is a bőrös illatokat "vadászom" :)
    mvitti: igazad van, és a Gucci Rush, szuper kis parfüm! :)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon örülök, hogy megemlítettétek az Aromatics Elixirt a Cliniqeu-től! Szimat és Csi, feltétlenül próbáljátok ki!
    Szimat, nagyon kiváncsi lennék, hogy mi a véleményed róla!

    VálaszTörlés
  11. Hirtelenjében itt vannak a téli kedvenceim:

    L'Artisan: Tea for Two, Traverse du Boshpore
    Parfum d'Empire: Cuir Ottoman
    Montale: Red Aoud, White Aoud, Powder Flower, Vanille Absolu
    Robert Piguet: Visa
    Parfum de Nicolai: Vanille Tonka
    Diptyque: Eau Duelle

    Persze ezek inkább nőiesek(kivéve párat) és benne van a vaníliás és púderes illatok iránti imádatom is!

    VálaszTörlés
  12. Bár én nem voltam katona, szegény Serge bácsi, ha megtudná, hogy csak tartalékos alhadnagy lett!

    Én hármat mondanék és rangjelzés bélkül, azaz egyenrangúakként:

    Nasomatto: Pardon
    Sonoma Scent Studio: Sienna Musk

    és végül szomorú aktualitása miatt:
    Mona di Orio: Les Nombres d'Or Cuir

    VálaszTörlés
  13. Ez a kép, és a hadsereg..szuper!:)
    A Jaipurba már most futok bele harmadszor, most már muszáj lesz kipróbálnom!
    A L'Artisan Tea for Two-t egyszer próbáltam anno, és akkor nem hagyott bennem mély nyomot, bár aznap rengeteg illatot kipróbáltam, de felkerült a feltétlenül kipróbálni listámra.

    VálaszTörlés
  14. Szimat, szuper ez a csatasor! Okos!
    Az én téli illataim, ahol a sorrend nem számít:
    Piguet Visa
    Chanel Beige
    TDC Jasmin de Nuit
    TDC Sublime Balkiss
    Frapin 1270
    YSL Paris Roses des Verges
    Keiko Mecheri Gourmandises
    Amouage Ciel
    Villoresi Teint de Neige
    Creed Sublime Vanille
    Téli álom: Clive Christian Woman X

    VálaszTörlés
  15. Jaj, tényleg. A kép is csodás. :)) Pont mint egy Abercrombie reklám.

    VálaszTörlés
  16. Kedves ... !
    Nagyon szeretem az AE-t, évekig használtam, mostanában is megkívánom néha. Nagyon egyedi, mérföldkő a parfümiparban. Abszolút csábító illat, nem is merem leírni, egy kollégám szerint mire hasonlít..
    Úgyhogy aktív tagja az én listámnak.
    Aktuális társai:

    Lutens MKK / bocs, Szimat, de muszáj /
    Montale Black Aoud
    Montale Attar
    Nasomatto Black Afgano / köszi Nasobravo /
    l'Artisan Tea for Two
    by Kilian Straight to Heaven
    Huitieme Art Fareb
    Huitieme Art Manguier Métisse
    Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire

    Igyekeztem, hogy tíz legyen, de én nem választom el nagyon erősen a téli-nyári illatokat / az én ízlésemben fellelhető némi egysíkúság :) /, szóval lehetne akár öt, de tizenöt is.

    VálaszTörlés
  17. Timka: A Complex tényleg egy agresszív, kemény parfüm. Csak bőr-fanatikusoknak :)

    VálaszTörlés
  18. mvitti: Jó kis lista. A L'Eau-n én is gondolkodtam, hogy bevegyem-e a válogatásba, a Chypre Rouge-t meg már régóta készülök kipróbálni, csak sehogy sem jön össze.

    VálaszTörlés
  19. Illatvirág: Hát még ha ilyen illatú férfiak háborúznának a kegyeidért? :D Vagy erre gondoltál? :)

    VálaszTörlés
  20. Kedves Névtelen: Miután hárman is dicsértétek az Aromatic Elixir-t, mindenképp feljegyzem magamnak, és a alkalmamlesz rá kipróbálom. Valamikor régen teszteltem már, de csak papírcsíkon, és nem sokra emlékszem.

    VálaszTörlés
  21. TimeaZsofia: A te listádról a Tea for Two és a Cuir Ottoman a kedvencem, de a Vanille Tonka és az aoudok is nagyon a kedvemre valók. A Neroli büszke lehet erre a sorra :)

    VálaszTörlés
  22. Parfümblog: A Tea for Two-t bőrön, és bátor kézzel adagolva kell kipróbálni. Biztos vagyok benne, hogy meg fogod szeretni :)

    VálaszTörlés
  23. Nasobravo: A Mona di Orio Cuir-ról annyi rosszat olvastam, hogy igazán jó lenne kipróbálni. Bár gondolom, hogy most, a tragédia után nehéz lesz hozzájutni.

    VálaszTörlés
  24. fleur: Jó kis válogatás :) A Jasmin de Nuit-t én is imádom, bár nekem inkább a nyárhoz kötődik, a Beige-ről meg annyi jót olvastam, hogy csak na. Igazi puha, meleg, luxusillatnak tűnik.

    VálaszTörlés
  25. Csí: Én azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mihez merte hasonlítani a kollégád az Aromatic Elixirt. Szerintem mind nagykorúak vagyunk, megírhatod :)

    A listádról csak annyit, hogy meglepődtem, hogy két Huitieme Art is szerepel rajta, de örvendek neki. Szimpatizálok Guillaume-mal. Remélem nekem is hamarosan sikerül kipróbálnom őket.

    VálaszTörlés
  26. Szimat: Jó sok választ írtál, beindultak az események a blogodon, nagyon örülök :))))
    Köszönöm, nekem is a Cuir Ottoman a kedvencem a listáról :) Tudsz nekem valami igazán bőrös illatot ajánlani, ami a Citizen Queen-nél (ami a kedvencem) kicsit bőrösebb, "piszkosabb", de mégis nőies? Ami nekem nagyon fontos, a tartósság!Hozzád hasonlóan a testes, erős, tartós illatokat részesítem előnyben. Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
  27. Egy kicsit tényleg sok lett így egyszerre a válaszokból, de szerettem volna mindenkinek visszajelezni, és mivel tegnap lemaradtam, másképp nem ment :)

    A kérdésedre nem könnyű válaszolnom, mivel nekem a kedvenc női bőröm a Cuir Ottoman, de ha szeretnél másokat is kipróbálni, akkor próbálkozhatsz a következőkkel:
    Chanel - Cuir de Russie
    Caron - Tabac Blond
    Lutens - Cuir Mauresque

    Ha egy árnyaltabb illatot akarsz, amiben nem a bőr játssza a főszerepet, akkor próbálkozhatsz a Dzing-gel (L'Artisan), Bandit (Piguet), bár ez nem annyira nőies, Nuit Noire (Mona di Orio), Daim Blond (Lutens). Ez utóbbit nem is szagoltam de a leírások alapján illik a képbe :)

    Valakinek jobb ötlete?

    VálaszTörlés
  28. Ja, kifelejtettem egyet: Vierges et Torreros. Elég meredek, de kétségtelenül érdekes illat.

    VálaszTörlés
  29. Jobb nincs, és inkább uniszex de szerintem nagyon érdekes a Puredistance M. Szelidített bőr-chypre, kicsit orientálisan Roja Dove-tól.

    VálaszTörlés
  30. timeazsófia: még egy delikvens:lancome- cuir de lancome
    fleur: érdekes, nekem a beige olyan tavaszias illat, hogy szinte hallom a madárcsicsergést is...

    VálaszTörlés
  31. Mindenkinek nagyon köszönöm! Amint lehetőségem lesz, kipróbálom őket és visszajelzek!

    VálaszTörlés
  32. Mvitti, Szimat! Talán azért is szeretem a Beige-t hűvösebb időben, mert velem van egy kis jó idő. A Sublime Balkiss is pont ilyen számomra. A Jasmin de Nuit pedig számomra kicsit sem nyári illat. Maximum este tudom elképzelni, ha már lehűlta levegő, de 30 fokban semmiképp nem izzadnám le magamról. :)
    Az Aromatic Elixirpedig mvitti illata! Ismerem rajtad, tökéletes szimbiózis. :)

    VálaszTörlés
  33. Jajj Szimat :)

    Látom Csí kollégájának a hasonlata nagyon felcsigázta a fantáziádat :D
    Nekem nem voltak erotikus asszociációim a regimenteddel kapcsolatosan, de most hogy így említed...ámbrába és mósuszba burkolózott tábornagyok masíroznak a nagy almafa alatt, a havon ;)
    jé, egy hógolyó eltalált, gyorsan be is csukom az ablakom :p

    VálaszTörlés
  34. Jasmin de Nuit.
    Kitartó és jó hosszúra nyúlt ismerkedés után felkerült a *wish list*-emre, de nyáron nem igazán tudnám viselni, szerintem egy dandártábornok méltó női párja. Szóval én nem kímélném, mínus 20 fokot neki :)

    VálaszTörlés
  35. Illatvirág! Reggel, ahogy beérkeztem az irodába, megnyitottam a blogot, és harsány nevetésben törtem ki, ahogy olvastam a massírozó katonáidról. Csúcs! Irtó szellemes vagy. Jól kezdődött a napom!!! magor (I. névtelen)

    VálaszTörlés
  36. Szimat, nemnem, még kimoderálsz. :)

    Viszont info mindenkinek: kedvenc sminkes ismerősöm egy nagy parfümériában dolgozik többek közt és ma mondta, hogy jövőre MINDEN / smink, krémek, parfümök / brutálisan, átlagosan 20%-kal fog megdrágulni. Példának a Coco Mademoiselle-t említette, a 100 milis most 34 ezer valahány forint, jövőre 40 felett lesz. Ez gondolom így lesz az összes nagy parfüméria láncnál. Áfa, euró, izé, izé... Lehet menni bestokizni.

    VálaszTörlés
  37. Fleur: Én is a nyári estékre gondoltam a Jasmin de Nuit-vel kapcsolatosan. Az igazi jázmin illata is akkor tölti meg a levegőt.

    VálaszTörlés
  38. Illatvirág: Hiába csigázódom, Csí konokul hallgat :)
    Üdvözlöm a hógolyós hadnagyaidat :P

    VálaszTörlés
  39. Csí: Köszi az infót. Vajon a niche parfümökre is érvényes az áremelkedés?

    VálaszTörlés
  40. Nem tudom, a Neroli nemrégen emelt, a Madisont nem figyeltem, bár ők csak egy hónapja vannak, Zólyomi boltját nem szeretem. Szerintem jóra ne számítsunk, ha még tovább romlik a forint. A külföldi netes boltok csak árnyalatnyit emeltek szerintem az elmúlt évben, dehát ők nem érintettek a mi nemzeti valutánk állagában.

    VálaszTörlés
  41. Zólyomi Zsoltnál is van ami drágult, a madison pedig számomra elmebeteg drága, így én sem figyelem őket...

    VálaszTörlés
  42. Az ALZ-n is volt nemrég egy kis áremelkedés, egy-egy tízest rátettek mindenre. Remélem nem folytatódik ez a trend...

    VálaszTörlés
  43. Kedves Mindenki!

    Csatlakozom mvitti-hez, kb. 1 éve fedeztem fel magamnak az Aromatics Elixir-t.
    Idegen nők nem bírták megállni, és üzletekben megszólítottak néhányszor, hogy mi ez rajtam, ez a szuper illat. Papíron nem sokat árult el magáról, majdnem kellemetlennek tűnt.
    Rajtam nagyon jól viselkedik. És nem viszem túlzásba a fújást, 1-1 elég. Talán van valami benne, ami jól tapad a bőrhöz és egész nap kitart.

    Régebben évekig használtam a Clinique Happy-t, az is nagyon passzolt.

    Van most egy Jacomo Silences (fekete) illatom, nekem ő is nagyon tetszik.
    Aztán ott van még a Baghari, csuda érdekes és jó, egy nagypapám-korabeli borbélyüzlet képe ugrott be elsőre, ha használtam a mintámat.

    Illatokban nálam sincs egy adott vonulat, illatcsalád iránti elkötelezettség: szeretek mindent, ami egyedi, amit kevesebben használnak, ami különleges, de nem harsány.

    Készülök vakon rendelni egy Cuir de Lancome-ot, idővel egy Mitsouko-t.(általában az EDP-t ajánlják)
    Szeretném még kipróbálni a Visa-t, az Apres L'Onde-t. Vidékről ritkábban járok a Nerolihoz...

    Szóval, én is ide-oda röppenek, az évszaktól is függően.
    Üdv, Noicsi

    VálaszTörlés
  44. Noicsi: A Cuir de Lancome-ra, és Apres l'Onde-ra én is nagyon kÍváncsi bagyok. Ha megrendelted, mindenképp számolj be róluk!

    A Visa-val kapcsolatban pedig nem árt ha tudod, alaposan reformulálták és már nem sok maradt meg a vintage jellegéből. De azért nem rossz parfüm, egy próbát mindenképp megér.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szimat, a Cuir de Lancome-ról egyelőre a két fiam annyit mondott, hogy hintőpor illatú és jó. Tehát valami púderes a kicsengése ebben a zimankóban.

      Törlés
    2. Mostanában vonzódom a púderes illatokhoz. Kár, hogy ilyen nehéz hozzájutni, különben biztos kipróbálnám.

      Törlés