2010. márc. 25.

Juliette Has a Gun – Citizen Queen (2008) 9/10

A Citizen Queen a harmadik eleme az öt tagot számláló sorozatnak, és talán mind közül a legveszedelmesebb. Ez a Júlia nem mérget használ, és a legkevésbé sem fordul önmaga ellen, hanem gyanútlan férfiak ártatlan kis szívének összetörésére szakosodott. Mintha a hajdani elfolytásos Júliából a hosszas pszichoanalizálások során kiszabadították volna a benne lapuló vad nőstényt, aki most visszadja a férfinemnek mindazt a kihasználást, megaláztatást, amit az elmúlt évszázadok során el kellet viselniük a nőknek. Egy hamisítatlan feminista illat.

Ez a parfüm nagyon szép példája annak, hogy miként is lehet összehozni a klasszikus, nőies eleganciát a modern nők nyitott, erotikus könnyűvérűségével. A fejillatban megtalálható aldehidek, amelyeket leginkább a Chanel No. 5-ból ismerhetünk, megadják az illatnak az elegáns, klasszikus jelleget, a lágy rózsa és a púderes írisz pedig a modern oldalt képviseli. Mindezt még mélyebbé, erotikusabbá teszi a fokozatosan felerősödő ámbra, a szintén púderes mósusz és a leheletfinom bőr. Ez a bőrjegy teljesen elüt az általam megszokott bőrtől (mint amilyen a Cuir Ottoman-ban is van), sokkal puhább, selymesebb, mintha az egy krokodilbőr, ez pedig egy vékony kis őzbőr lenne. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy egyik vagy másik jobb - én mindkettőt szeretem – csak egyszerűen különbözőek.
A Citizen Queen, a Lady Vengeance-hoz hasonlóan eléggé líneárisra sikerült, ami átalakulásnak nevezhető, az a kezdeti aldehidek fokozatos halványodása, és vele párhuzamosan az ámbra-bőr páros kibontakozása. Ezt a kis módosulást leszámítva, mindvégig a púder és a rózsa uralkodik, méghozzá kifejezetten hangosan. Ez a parfüm a férfiorrok lehengerlésére és a bókgyűjtésre lett kitalálva, észrevétlenségre vágyó nők (már ha vannak ilyenek) tartsák távól magukat tőle. A tartóssága is kiváló, három-négy fújást követően, egész nap kísérni fogja a viselőjét, férfinyakak tucatjait kényszerítve a nem túlságosan felemelő visszafordulásra.

Általában nem rajongok a púderes parfümökért, Lorenzo Villoresi híres Teint de Neige-je is sokáig a tiltólistámon volt, de a Citizen Queen lenyűgözte az orromat. Számomra az ámbra és a bőr az, ami a leginkább szerethetővé teszi ezt az illatot, de az összes többi jegy is nagyon a helyén van. Ha valaki egy igazán nőies, hívalkodó és modern rózsaillatot keres, akkor a Citizen Queen az, amivel kezdenie kell.

Illatjegyek: aldehidek, bulgár rózsa, írisz, ibolya, mósusz, bőr, ámbra, vanília

Kreátor(r): Romano Ricci

19 megjegyzés:

  1. Ez a lány kilövi a komment-tolvajokat:)

    VálaszTörlés
  2. Nem ismerem még "személyesen" ezt az illatot, de a Juliette sorozatból ez érdekel a legjobban:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is ez illik a legjobban egy fiatal nőhöz ;)

    VálaszTörlés
  4. Már ismerem ezt az illatot (hogy válaszoljak előző kommentemre), de ez sem fogott meg (és a Teint sem:) Biztos velem van a baj, megmaradok a populárisabb illatcsaládoknál:D

    VálaszTörlés
  5. Szerintem adj nekik még egy-két esélyt, a Teint de Neige-t én is csak a sokadik próbálkozásra kezdtem el értékelni ;) Vannak illatok, amelyeknek idő kell ahhoz, hogy igazán megértessék, megszerettessék magukat.

    VálaszTörlés
  6. és megkapta a második esélyt: tényleg jobb!:) (bár még mindig a Miss C. áll hozzám közelebb:)
    A Teint nekem baromira marcipános:D, de majd biztos arra is megérek:)

    VálaszTörlés
  7. Hát igen, ezek a nagy dolgok, engem meg simán kiüldöz a világból a Miss C. :D

    VálaszTörlés
  8. Imádom a marcipánt (főként enni), jó lenne, ha nekem is arról szólna a Teint de Neige :D

    VálaszTörlés
  9. Én is enni imádom a marcipánt:)
    Tudom, hogy nincs benne, mint összetevő, de az első benyomásom ez volt!.)

    VálaszTörlés
  10. Szimat, mikor posztolsz a Calamity J-ről? Szerintem a legjobb a JHG parfümök közül.

    VálaszTörlés
  11. Sajnos még mindig nincs Calamity J mintám, anélkül meg nem fog menni :) Rajta van a listán, a legközelebbi rendelésembe (ami nem tudom mikor lesz) valószínűleg bekerül.

    VálaszTörlés
  12. Szia Szimat!Azt hiszem valaki már említette, hogy a JHG honlapján úgy van, hogy a Citizen Queen-t nem Francis Kurkjidan, hanem maga Romano Ricci komponálta. Megtennéd, hogy te is ellenőrzöd ezt az infót, kíváncsi vagyok tényleg ki csinálta :)
    Előre is köszi.

    VálaszTörlés
  13. Kedves Amina! Köszi, hogy felhívtad erre a figyelmemet. egy kicsit jobban utánanéztem a dolognak, és tényleg úgy tűnik, hogy az első két illat után, Kurkdjian kiszállt a képből, és a többi parfüm már Romano Ricci műve. Én eddig azt hittem, hogy ő csak a tulajdonos, meg olyan Lutens módra a háttérből irányítja az eseményeket, de tévedtem . A Citizen Queen, meg az őt követő illatok az ő művei, én pedig már ki is javítottam a hibát a blogon :)

    VálaszTörlés
  14. Nem tudsz véletlenül valami információt a Citizen Queen "üveg"-éről? Kézzel készül? utántölthető? bármi infó jól jönne! Köszönöm szépen előre is.:)

    VálaszTörlés
  15. Sajnos nem találtam semmi infót az üvegről, de szerintem nem utántölthető, és valószínűleg nem is kézzel készült, mert ha az lenne, akkor azt hangoztatnák :) Persze ez csak tipp.
    Ami viszont utántölthető, az a golyó alakú 4 millis kiszerelés, de ezt biztos te is tudod.

    VálaszTörlés
  16. Igen, ezt tudtam, és azt is olvastam valahol, hogy kézzel készült, sőt, ellenőriztem pár üveget és más az enyém! Szerintem kézzel gravírozták, eszméletlen jól és igényesen néz ki! Azért köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  17. Szerintem is szépek az üvegeik, de mivel csak egy van belőlük, ezért nincs mivel összehasonlítanom a mintázatát :)

    VálaszTörlés
  18. Nekem is csak 1 van!megnéztem több webes képet és eltérőek! Én így csináltam. De jó lenne, ha egyből 2 üvegem lenne :) nem vagyok én olyan gazdag :)))

    VálaszTörlés